Deilibábfüszerpaprika.hu

Lecsó

Hozzávalók:

  • 2 kg zöldpaprika
  • 70 dkg paradicsom
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg zsír
  • pirospaprika

Elkészítés:

A felhevített zsiradékon fonnyaszd meg a felkockázott hagymát. Húzd le a tűzről keverj el benne egy csapott evőkanálnyi édes paprikát, add hozzá a felvágott (és magjaitól megtisztított) zöldpaprikát, majd tedd vissza a tűzre.

3-4 perccel később tedd bele a meghámozott felvágott paradicsomot is.

Keverd össze, sózd meg és amíg bő levet ereszt, fedő nélkül forrald. Amikor a paprika és a paradicsom összeesett, csökkentsd a tüzet és a lecsót fedő alatt párold puhára. Sült szalonnával, virslivel, debrecenivel, tojással és hasonlókkal szinte korlát nélkül dúsítható.