Deilibábfüszerpaprika.hu

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 50 g zsír
  • 50 g füstölt szalonna
  • 150 g vöröshagyma
  • 1 teáskanál édes paprika
  • 100 g paradicsompüré vagy friss paradicsom
  • 30 dkg kolbász
  • 2 db zöldpaprika

Elkészítés:

A vöröshagymát finomra vágjuk, forró zsírban aranyszínűre pirítjuk, hozzásütjük az apróra vágott szalonnát is, amíg üveges nem lesz.
Meghintjük pirospaprikával, hozzátesszük a megtisztított és feldarabolt krumplit, megsózzuk, fakanállal átforgatjuk, s fedő alatt kis ideig főzzük, hogy a paprika íze jól átjárja a burgonyát.
Ekkor hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát, a paradicsompürét - vagy a negyedekre vágott friss paradicsomot -, kis vizet öntünk alá és fedő alatt mérsékelt tűzön főzzük.

Amikor a krumpli már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és készre főzzük.