Melegítsük fel az olíva olajat egy lábasban, adjuk hozzá a karikára vágott póréhagymát és a pirítsuk, amíg egy kicsit karamellizálódni kezd.
A kukoricát vágjuk le a csőről. Adjuk hozzá a levágott szemeket, a vizet, a chiliport, a római köményt, a sót és borsot, és forraljuk fel,
takarék lángon főzzük meg 8-10 percig.
Zárjuk el a tűzhelyet. Adjuk hozzá a koriandert, a citromlevet, és a pirospaprikát.
Botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsük amíg sűrű de még egy kicsit darabos nem lesz.
Igény szerint dúsíthatjuk kókusztejjel vagy tejszínnel, kockázhatunk bele friss paradicsomot.
Ha szükséges, még ízesítsük sóval, borssal, és tálaljuk melegen füstölt pirospaprikával, szórjuk meg korianderlevéllel.