Deilibábfüszerpaprika.hu

Kukoricakrém leves

Hozzávalók:

  • 1/4 póréhagyma (kb 10 cm-es vékony karikákra vágva)
  • 4 cső friss kukorica
  • 1/2 l víz
  • 1/2 teáskanál chilipor
  • 3/4 teáskanál római kömény
  • 1 és 1/4 teáskanál só
  • egy csipet bors
  • 1/2 csésze friss koriander zsenge szára
    levelei plusz egy kevés tálaláshoz
    (de használhatunk helyet petrezselymet is )
  • kb. 1 teáskanál frissen facsart citrom leve
  • 1/4 teáskanál Csúri-féle füstölt pirospaprika
    plusz egy kevés a tálaláshoz
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

Melegítsük fel az olíva olajat egy lábasban, adjuk hozzá a karikára vágott póréhagymát és a pirítsuk, amíg egy kicsit karamellizálódni kezd.
A kukoricát vágjuk le a csőről. Adjuk hozzá a levágott szemeket, a vizet, a chiliport, a római köményt, a sót és borsot, és forraljuk fel,
takarék lángon főzzük meg 8-10 percig.

Zárjuk el a tűzhelyet. Adjuk hozzá a koriandert, a citromlevet, és a pirospaprikát.
Botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsük amíg sűrű de még egy kicsit darabos nem lesz.

Tipp:: Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk hozzá egy kis vizet vagy zöldségalaplevet.

Igény szerint dúsíthatjuk kókusztejjel vagy tejszínnel, kockázhatunk bele friss paradicsomot.
Ha szükséges, még ízesítsük sóval, borssal, és tálaljuk melegen füstölt pirospaprikával, szórjuk meg korianderlevéllel.