Deilibábfüszerpaprika.hu

Jókai bableves

Hozzávalók:

  • 25 dkg tarkabab
  • 50 dkg sertéscomb
  • 3 db sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db közepes burgonya
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • olívaolaj
  • őrölt kömény
  • 4 db babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés:

A megtisztított vöröshagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a fokhagymát, és ízlés szerint ízesítjük borssal, köménnyel.

Beletesszük a kockára vágott sertéshúst, a babérlevelet, és a babot. Felöntjük annyi vízzel, hogy kétujjnyira ellepje és az egészet puhára főzzük.

Tipp: Aki teheti készítheti kuktában is, úgy a főzési idő rövidebb, kb 50 perc.

Amikor megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott burgonyát, valamint a sárgarépát. Felöntjük kb 1-1,5 liter vízzel. Ízlés szerinti ételízesítőt adunk hozzá. Amikor már minden alapanyag puhára főtt, összekeverjük a lisztet és a tejfölt egy kevés főzőlével és besűrítjük a levest.