Deilibábfüszerpaprika.hu

Töltött káposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéscomb
  • őrölt fekete bors
  • pirospaprika
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 30-40 dkg rizs
  • 1 közepes fej savanyú káposzta
  • füstölt bordaszél
  • kevés olaj
  • 2-3 evőkanál liszt
  • pirospaprika
  • 2 evőkanál tejföl

Elkészítés:

Megmossuk a rizst, hozzáadjuk a töltelék összes hozzávalóját. A káposztát ízlés szerint kimossuk, majd a lefejtett levelekbe göngyöljük a tölteléket.

A megmaradt káposztaleveleket felforraljuk, és a lábas aljára halmozzuk, a megmosott füstölt bordaszéllel együtt. Erre rakjuk a megtöltött káposztákat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 2-3 nagyobb káposzta levéllel betakarjuk, és felfőzzük. Kb. 30-35 perc alatt fő meg (ez a hústól is függ).

Ha megfőtt, rántást készítünk: kevés olajat hevítünk, 2-3 evőkanál lisztet pirítunk benne, majd a tűzről levéve pirospaprikát teszünk bele, hogy szép színe legyen, majd 2 evőkanál tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.