Deilibábfüszerpaprika.hu

Fűszeres sült krumpli

Hozzávalók:

3 adag
  • 1 kg burgonya
  • 1 teáskanál Csúri-féle füstölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál bors
  • rozmaring ízlés szerint
  • 1 dl napraforgó olaj

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk, felvágjuk hasábokra.
2. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

3. Rászórjuk a sót, borsot, rozmaringot és paprikát. Ráöntjük az olajat, és jól összekeverjük, hogy a fűszerek mindenhol érjék.

4. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük, amíg ropogós nem lesz a külseje. Közben 2-3-szor forgassuk át.
5. Húsok mellé nagyon finom, kívül ropogós, belül puha.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés