1. Megtisztítjuk a zöldségeket.
2. Kevés olajon a borsót felrakjuk párolódni.
3. Kb. 10 perc után hozzárakjuk a karikára vágott répát és fehérrépát, egészben a vöröshagymát.
4. Pároljuk még kb. 5 percig, és rárakjuk a 2 ek teljes kiőrlésű lisztet (lehet sima finomlisztből is). Aranysárgára pirítjuk, és a végén hozzáadjuk az 1 tk pirospaprikát. Ha a pirospaprika rákerült, akkor 1-2 mozdulattal összekeverjük, és felöntjük 2,5-3 l vízzel.
5.Ízesítjük sóval és cukorral. Petrezselyem zöldet adunk hozzá, lehet apróra vágva is belerakni, de egyben az egész csokrot is.
6. Kb. 1 óra alatt puhára főzzük. A végén pedig lehet hozzászaggatni apró nokedliket.