Deilibábfüszerpaprika.hu

Borsóleves magyarosan

Hozzávalók:

4 adag
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 0.5 kg zöldborsó
  • 0.5 kg sárgarépa
  • 3 közepes db fehérrépa
  • 1 közepes db vöröshagyma (egészben, ha a leves megfőtt ki lehet dobni)
  • 2 púpozott ek teljes kiőrlésű liszt
  • 1 teáskanál Csúri-féle füstölt pirospaprika
  • 3 l víz
  • só ízlés szerint
  • 3 ek cukor 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

1. Megtisztítjuk a zöldségeket.
2. Kevés olajon a borsót felrakjuk párolódni.
3. Kb. 10 perc után hozzárakjuk a karikára vágott répát és fehérrépát, egészben a vöröshagymát.

4. Pároljuk még kb. 5 percig, és rárakjuk a 2 ek teljes kiőrlésű lisztet (lehet sima finomlisztből is). Aranysárgára pirítjuk, és a végén hozzáadjuk az 1 tk pirospaprikát. Ha a pirospaprika rákerült, akkor 1-2 mozdulattal összekeverjük, és felöntjük 2,5-3 l vízzel.

5.Ízesítjük sóval és cukorral. Petrezselyem zöldet adunk hozzá, lehet apróra vágva is belerakni, de egyben az egész csokrot is.

6. Kb. 1 óra alatt puhára főzzük. A végén pedig lehet hozzászaggatni apró nokedliket.

Tipp: A leveshez lehet még készíteni 1 tojásból, 1 kávéskanál sóból és annyi lisztből, amennyit felvesz, kevés nokedlinek valót (víz nélkül). Miután a leves megfőtt, kis teáskanállal bele tudjuk szaggatni, kb. 5 perc főzés elég is neki.