Deilibábfüszerpaprika.hu

Fűszeres-ropogós csirke szárny

Hozzávalók:

A csirke szárnyakhoz
  • 1 kg csirkeszárny
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 teáskanál Csúri-féle füstölt pirospaprika
  • 0.5 közepes db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi cayenne csili
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 0.5 dl olívaolaj
A mártogatóshoz
  • 1.5 dl joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek snidling
  • só ízlés szerint
  • 1 késhegynyi fehér bors

    Elkészítés:

    A csirkeszárnyakhoz 1. A fűszereket összekeverjük, és egy mélyebb tálba öntjük. Ráreszeljük a vöröshagymát és a fokhagymát, hozzáadunk egy fél deci olívaolajat. A szárnyakat megmossuk, megtöröljük, és a két kézre fogva megtekerjük. Így látjuk, hogy a csontok hol illeszkednek, ott átvágjuk egy jó nagy késsel, hogy legyen egy szárnyvégünk és egy tövünk. Beletesszük a szárnyakat, és jól bedörzsöljük őket mindenhol.

    2. Előmelegítsük a sütőt 200 fokra, légkeverésesen. 3. Egy nagy tepsibe sütőrácsot helyezünk, rátesszük a szárnyakat. 4. Sütőbe tesszük, és 20 perci sütjük az egyik oldalukat, majd megfordítjuk, és a másik oldalt is sütjük 20 percig.

    5. A joghurtos mártogatóssal kínáljuk. A mártogatóshoz 1. A joghurtba belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget és a fűszereket.
    sütési hőfok: 200°C