Deilibábfüszerpaprika.hu

Pacalpörkölt

Hozzávalók:

  • 1,5 kg pacal
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • pirospaprika
  • 2 közepes zöldpaprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál zeller zöld
  • őrölt köménymag
  • majoránna

Elkészítés:

A pacalt jól megmossuk, a sötét és hibás részeket kivágjuk, majd bő vízben feltesszük főni.
Főzés közben a habját folyamatosan leszedjük.
Amikor megpuhult, a főzőléből kivesszük, jól leöblítjük és vékony csíkokra vágjuk.

A megtisztított és finomra vágott vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, pirospaprikával meghintjük, majd egy kevés vízzel felöntve jól kiforraljuk.

A csíkokra vágott pacalt, a felkockázott paprikát és paradicsomot rádobjuk. A zúzott fokhagymával és a felaprított zeller zölddel, köménymaggal, majoránnával fűszerezzük, megsózzuk, és fedő alatt, lassú forralással készre pároljuk. Petrezselymes burgonyával körítve tálaljuk.