Deilibábfüszerpaprika.hu

Bácskai gombás rizs

Hozzávalók:

  • bors
  • 4 zöldpaprika
  • 15 dkg gomba
  • vaj vagy zsír
  • 25 dkg rizs
  • majoránna
  • zsír vagy vaj
  • 2 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • Csúri-féle füstölt pirospaprika

Elkészítés:

1. Az apróra vágott hagymát kevés forró zsiradékon pirítsd sárgára, szórd meg Csúri-féle füstölt pirospaprikával és add hozzá a megtisztított és apróra vágott gombát, a meghámozott és felkockázott paradicsomot, a felkarikázott zöldpaprikát, s az egészet párold néhány percig

2. Akkor a leöblített, leszűrt rizst add a zöldséghez, tegyél bele majorannát, sózd, borsozd, öntsd fel 6 dl vízzel és az ételt párold puhára
3.Adhat hozzá sült szalonnát is.