Deilibábfüszerpaprika.hu

Székely kápszta tejfölel, füstölt pirospaprikával

Hozzávalók:

  • 3 tk. őrölt kömény
  • ízlés szerint bors
  • szükség szerint olaj
  • 1,25 kg savanyú káposzta
  • ízlés szerint tejföl
  • 1 kg sertéscomb
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • ízlés szerint só
  • Csúri-féle füstöltpirospaprika ízlésszerint

Elkészítés:

1. A húst felkockázzuk, a savanyú káposztát kimossuk.
2. Egy lábasba az aprított hagymát az olajon megdinszteljük, megszórjuk Csúri-féle füstöltpirospaprikával, majd egy kevés vízzel felöntjük és kiforraljuk.

3. Hozzáadjuk a sertéshúst, fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt köménnyel és a Ételízesítővel, végül annyi vízzel öntjük fel, amennyi majdnem ellepi.

4. Amikor a hús félig megpuhult, hozzákeverjük a káposztát és az egészet készre főzzük.

5. A székelykáposztát tányérokba szedjük, a tetejére kikevert tejfölt kanalazunk és megszórjuk füstölt pirospaprikával.